WAT IS MIS MET DE FINANCIELE HUISHOUDING VAN DE STAAT (Deel 3)

WAT IS MIS MET DE FINANCIELE HUISHOUDING VAN DE STAAT (Deel 3)

Ondanks alle mooie woorden over hoe de economie zich aan het herstellen is, blijkt uit de harde realiteit dat de financiële crisis zich nog steeds aan het voortslepen is. Ook de onlangs ingediende nieuwe begrotingen over het dienstjaar 2018 schetst een ander (veel somberdere) beeld van de financiële positie van de staat. Met de indiening van de nieuwe begrotingen over het dienstjaar 2018 is het wederom noodzakelijk om de Surinaamse samenleving te wijzen op de zwakke wijze waarop we begroten en beleid maken. Meer en meer lijkt het erop alsof de begrotingen slechts bestaan uit bewust gemanipuleerde cijfers waar steeds minder mensen in geïnteresseerd zijn.

Mede onder druk van de kritieken onder andere van de PALU in de afgelopen jaren, zien we dat enerzijds dat het Ministerie van Financiën en het Planbureau schoorvoetend overgaan tot een vernieuwde vorm van begroten en begrotingen opstellen. Maar anderzijds zien wij in de begrotingen over 2018 weer een poging om de cijfers mooier te doen lijken om zo de negatieve wijze van inhoudelijk beleid maken en beleid uitvoeren van de afgelopen jaren te maskeren. In dit artikel gaan we op beide aspecten in.

Wat-is-mis-met-de-financiele-huisthouding-van-de-overheid-deel-3
Facebook Comments