BEDROG MET VOEDSELPAKKETTEN BEDOELD OM ZICH TE VERRIJKEN

BEDROG MET VOEDSELPAKKETTEN BEDOELD OM ZICH TE VERRIJKEN

Met het uitlekken van een besluit van de ministerraad blijkt het leveren van 53000 voedselpakketten voor SRD80 miljoen onderhands te zijn gegund aan enkele ondernemers. In de afgelopen jaren is met de zogenaamde Open Markt Operaties (OMOs) een kleine groep van bankiers, verzekeraars en ondernemers met SRD5 miljard verrijkt terwijl het volk onnodig tot onder de armoedegrens bewust is verarmd. Dit volksbedrog wordt nu opgevolgd door een ander bedrog waarbij de regering de voedselpakketten voor het verarmde volk gebruikt om weer een andere groep van “bevriende handelaren” te verrijken.

GROF VOOR WOORDEN

Volgens de PALU is dit gewoon te grof voor woorden. Er gaat geen dag voorbij of een maatregel van de regering blijkt bedoeld te zijn om zich te verrijken met regelrechte volksbedrog. Onder het bedrog om SRDs af te romen, heeft de regering de OMOs gebruikt om juist meer SRDs in de samenleving te pompen. Deze extra SRDs gaan naar een kleine groep van bankiers, ondernemers en verzekeraars die zich hebben verrijkt door te “beleggen” tegen een zelf bepaalde rente. Bijna SRD5 miljard is ondertussen verdiend terwijl de SRD meer dan de helft minder waard is geworden door deze verdekte monetaire financiering. Inmiddels zijn de prijzen in de winkels voor velen onbetaalbaar geworden. De consumptie is tot een gevaarlijk minimum gedaald voor een heleboel gezinnen.

VERSIERDER EN BROMFIETSHANDELAAR

Om deze bewust gecreëerde armoede nu te bestrijden is een landelijk voedselpakkettenproject opgestart door de regering. En hoe kan het anders, onder het bedrog om armoede te bestrijden zijn via een onderhandse gunning 53000 pakketten uitbesteed aan slechts 5 ondernemers voor SRD80 miljoen. Onder deze ondernemers bevinden zich ook handelaren die zich reeds verrijkten aan voedselpakketten onder de vorige regering. Maar nu staan ook ondernemers op de lijst zoals een leverancier voor feestverlichting en –versieringen en een bromfietsenhandelaar. Onderhandse gunningen dus enkel en alleen maar bedoeld om bevriende ondernemers te verrijken over de ruggen van het volk dat bovendien door deze zelfde VHP-regering bewust is verarmd.

OPENLIJK VOLKSBEDROG

Dit openlijke volksbedrog door de regering lijkt nu een trend te zijn geworden. Er gaat geen dag voorbij of de regering ziet kans om zogenaamd in het belang van de samenleving zich te verrijken. Deze VHP/ABOP-regering lijkt nu synoniem te zijn geworden voor verrijking van een kleine groep van Friends en Family. Als het niet was met New Surfin, dan wel de opzet van een zogenaamde zuurstoffabriek HPSG, dan wel de kwestie van conversie van gehuurde gronden naar eigendom, de kwestie van de Mennonieten, de bouw van de brug over de Corantijnriver en nu voedselpakketten. En dit is slechts een deel van de vele voorbeelden van zelfverrijking.

OMKOPEN

Nu de verkiezingen slechts ruim een jaar zijn verwijderd verwacht de PALU nog meer van dit soort “omkoop” projecten waar er enerzijds met grof geld zal worden gesmeten “in volksbelang”, maar anderzijds zal blijken dat het werkelijk gaat om de verrijking van een kleine groep van mensen. De PALU roept het volk op om met open armen in ontvangst te nemen deze “kadootjes”. Men moet daarbij wel beseffen dat deze kadootjes op de eerste plaats bedoeld zijn om de stem van grote delen van het volk te “kopen” bij de komende verkiezingen zodat de grove verrijking door kan gaan.

AFREKENEN

De PALU roept het volk tegelijkertijd op om bij de komende verkiezingen radicaal af te rekenen met dit soort politici. De verarming van de afgelopen jaren hoefde niet bij een ander op het volksbelang gericht beleid. In plaats van voedselpakketten had de regering ook kunnen kiezen om 53000 gezinnen met SRD1500 (de prijs van 1 voedselpakket) te ondersteunen. Laat u niet verleiden door een kruimel waar u uiteindelijk zelf voor heeft betaald met wat u ingeleverd heeft in de afgelopen jaren, aldus de PALU.

 

Secretariaat Massa Communicatie en PR

Facebook Comments